29 januari 2020

Select your Top Menu from wp menus

Juwelier Ben de Ridder

Juwelier, een vak apart

“Gaat u binnenkort verloven of trouwen? We nemen alle tijd voor zoiets bijzonders, maar ook dat leuke armbandje van €14.95 pakken we mooi voor u in. In onze winkel is iedereen ‘klant’.” Aan het woord is Melinda van juwelier Ben de Ridder.

De juwelierswinkel zit al 25 jaar op hetzelfde plekje in de Koperwiek, maar gaat medio maart verhuizen naar het pand naast M&S mode.

Vakopleiding

Een juwelier verkoopt natuurlijk sieraden, maar het is ook een beroep, een ambacht. Melinda en haar man Nigel hebben de vakopleiding in Schoonhoven gedaan. Die opleiding leidt op voor goudsmid, juwelier en horlogetechnicus. Van het personeel in de winkel wordt dit uiteraard ook verwacht. Ben de Ridder is een erkend leerbedrijf voor stagiaires die het vak willen leren.

De droom van iedere vrouw

Melinda is het creatieve brein en maakt zelf de mooiste sieraden, waaronder bijzondere rouwsieraden. “Juwelen”, zegt ze “zijn emoties die we niet temperen” en ze laat de groeibriljanten zien. Ze legt uit hoe dat werkt en vertelt dat 1 karaat de droom van iedere vrouw is.

Taxatie

“Reparatie doen we zelf.  Ook van de luxere horloges zoals Rado, Cartier en Omega. En wilt u weten wat een mooi sieraad waard is? Nigel is taxateur.”

Ben de Ridder Juwelier

Centrumpassage 39-41 | 2903 HA Capelle aan den IJssel
010 442 1070 | benderidderjuwelier@gmail.com
Openingstijden

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *